Pages

Sunday, November 7, 2010

laju sangat ke korang taip?meh masuk sni try..

ha :) terjumpa pula 1 site nih utk menguji kepantasan menaip...mcm menarik.. bnde ni mungkin ade org da tau kot..tpi yg tak tau boleh try jer.... nak tau seberape power laju sangat ke korang taip ... klik link di bawah .. :) slamat brjaya ...tlong share kt kwn yer ... :P
KLIK SINI :)

Dengan speed test kamu boleh uji kelajuan menaip kamu. Tentunya kamu tidak akan mendapat 100% keputusan yang tepat, tetapi sekurang-kurangnya terdapat petunjuk disitu. Cubalah berulang kali, dan semakin kamu bertambah laju, adalah kerana, perkataan yang kamu perlu menaip, ialah perkataan yang sering digunakan dalam bahasa Melayu. Semakin laju kamu menaip perkataan tersebut, semakin pantas kamu menaip teks-teks yang lain. Selepas penilaian tersebut kamu boleh rangkumkan keputusan kamu dalam blog atau dimana saja, jadi kawan kamu boleh melihat keupayaan kamu menaip.

Jika kamu masih belum puas dengan keputusannya, kamu boleh mencuba lagi dari masa ke masa. Jika kamu masih tidak biasa dengan sistem sentuhan menaip, kamu digalakkan untuk mempelajarinya dahulu. Oleh itu, kamu tak perlu lagi melihat papan kekunci semasa menaip dan mudah untuk kamu mencapai kelajuan 70 patah perkataan seminit.
KLIK SINI :)

2 comments:

  1. 4019 dari 6000 ++. ok la tu kot.. :)

    ReplyDelete
  2. Haha... cubaan kali kedua dapat 2000 ++... Laju le tu ek..

    ReplyDelete

takkan tengok jer?komen la sekali... ok