Pages

Wednesday, October 26, 2011

Tingkatkan signal wifi di rumah anda hanya menggunakan tin kosong

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,kpd sesiapa yg nak kuatkan signal wifi tu,boleh la cuba cara ni... aku pon tak tahu la betul ke tak..mungkin menjadi kot.. haha .. aku tak pakai wifi kt rumah... tak boleh try...





ok,itu saje... :)

64 comments:

  1. Wifi rumah saya jenis yg takde external antenna la. Camne ek?

    ReplyDelete
  2. Boleh cuba, tp contoh tin tu.... er,

    ReplyDelete
  3. bleh try buat kat sek teman.... bagi jauh sikit signalnya....

    ReplyDelete
  4. kene cari tin beer lagi berkesan.. :p

    ReplyDelete
  5. waaaa.. bgusnye... tp sy pkai broadband... hhuhu...

    ReplyDelete
  6. haaa. boleh jadi ke ni? ishh. kang parents ckp sewel plan buat mcm ni. huhu

    ReplyDelete
  7. peh! tak terpikir langsung bnda macam ni! :D

    ReplyDelete
  8. Sangat menarik dan kreatif!

    www.1sthappyfamily.com

    ReplyDelete
  9. amboi..dah jadi piring astro dah

    ReplyDelete
  10. betol ke nih? esok nak terai la! :) tp takot mak marah pulak.. =_='

    ReplyDelete
  11. hahahahahha. tin tu paling tak boleh blah..:P

    ReplyDelete
  12. hahaha mcm best kalu nk broadband lak camne yea?

    ReplyDelete
  13. kurang jelas nih, ga ada petunjuknya. Apa ada sambungan kabelnya?

    ReplyDelete
  14. ish...betul ke ni tuan?
    macamana teknik ni boleh increase signal?

    ReplyDelete
  15. erk..patut edit dulu tulisan beer tu..pepun nice info..

    ReplyDelete
  16. haaa.. terbaek.. tapi kita pakai broadband je..=)

    ReplyDelete
  17. Nice,,apa2 pun boleh menjadi jugak..leh try nie,,hi3.

    ReplyDelete
  18. semua tin berkesan ke atau tin beer je..haha..ada wifi kat rumah..boleh lah try ni..hihi

    ReplyDelete
  19. tin ape2 bleh je kot..ahha.. aku share je bende ni... bukan aku yg buat .. :P

    ReplyDelete
  20. wahh leh ea cmtu aje pun ? thanks share ^^

    ReplyDelete
  21. Assalam...
    Ada tak sesiapa yang cuba benda ni?
    Berkesan tak?

    http://azilas.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. Idea yang menarik...pada sapa yang nak cuba...boleh sgt. Tak cuba mana tahu keberkesanannya. Tapi Alhamdulilah...Wifi kat umah teman ok...signal baik. Amat memuaskan hati setakat ni.

    ReplyDelete
  23. kehkeh..anak wak mail...

    nak try guna tin milo la..

    nice info... ^_^"

    ReplyDelete
  24. *macam* logik, okei boleh try lepas ni. HAHA

    ReplyDelete
  25. actually ini just utk jadikan signaltu dari omidirectinal ke directional..:)
    betul x?


    JOM singgah blog saya nak...Kenapa kite kene dgr cakap mak ek? sebab....

    ReplyDelete
  26. Tin yg ada cop 'beer' tu je kot yg bolehnya.....hahaha

    ReplyDelete
  27. teknik yang uniQ.. sama kaya Blognya unique. nice post

    ReplyDelete
  28. SALAM ZIARAH,SATU TEKNIK YANG BOLEH DICUBA...TAPI PERKATAAN 'BEER' KT TIN TU YG TAK BEST,SEKALI GUS KITA DIANGGAP NAK PROMOSI ARAK PULAK....JANGAN MARAH SEKADAR TEGURAN...

    ReplyDelete

takkan tengok jer?komen la sekali... ok