Pages

Monday, December 13, 2010

Apa bagusnya Internet Download Manager (IDM) ?


Assalamualaikum dan selamat sejahtera kpd pembaca... hari ni aku nak cakap pasal ( Internet Download Manager) IDM... aku rasa ramai yang tahu pasal software ni... dah ramai yang guna... setakat ni tak pernah dengar orang merungut pasal software ni tak bagus ke..ape ke... aku sendiri pon dah guna lama dah ... dah lebih dari setahun...

IDM ni ialah salah satu perisian untuk muat turun kirenye download manager la... software ni lagi bagus berbanding guna IE/Firefox punya downloader yang biasa ... kalau korang perasan , IDM ni lebih mudah dan laju memuat turun berbanding biasa (ikut kelajuan internet korang gak ...)... selain tu,korang boleh set download contoh kalau korang selalu download game ke,movie ke... mesti ada part by part ... banyakkan... ? tapi kalau guna IDM ni korang boleh tetapkan waktu,masa men-download file-file tu... kalau file tu lebih sepuluh nak download... korang boleh tetapkan berapa banyak file korang nak download sekali jalan sampai semua file habis di sedut... (untuk file yang boleh pause je... kalau macam rapidshare tu kalau gune free tak boleh pause... kena guna premium) selain tu...

korang mesti tau kan file sharing yang top macam rapidshare,megaupload,hotfile dan sewaktu dengannya... kalau korang ada akaun premium ... korang boleh setting dekat option -> Sites Logins  masukkan server contoh (http://rapidshare.com) serta id dan password akaun premium korang... jadi,bile IDM download file macam rapidshare , automatik IDM download file tu secara premium... bolehla korang pause/resume balik download tu dan dengan kelajuan premium.... banyak lagi yang bestnye IDM ni...
nak tau lebih lanjut lagi?

pergi ke http://www.internetdownloadmanager.com/

P/S:Software IDM ni shareware bukan freeware... IDM ni pon sentiasa update ... sesiapa yang nak try boleh la gune secara trial... kalau nak full beli la...kalau taknak beli dan nak guna yang full version/crack boleh cari di google... berlambak2 ... tapi pastikan crack/patch tu CLEAN dan bebas dari VIRUS!

*selalunya crack/patch ni selalu diselitkan dengan virus... jadi hati-hati la yer...
lagi satu..,jangan mintak crack/patch tu dekat aku atau kat sini yer... terima kasih  :)

http://www.internetdownloadmanager.com/

25 comments:

  1. setakat mana yg aku guna, idm senang nk guna, senang nk download video kt website, 5 bintang aku bagi :D

    ReplyDelete
  2. yepp..best IDM nie..laju jer aku download ctr kegemaran aku..ske ske ske..best best best..!!

    ReplyDelete
  3. bes..laju klu downlod ngn bnd niiiii..dpt downlod semua....

    ReplyDelete
  4. yup...kalo link mediafire, lg pedesupp cepat dwnload

    ReplyDelete
  5. dh lama x guna IDM ni sejak ada problem aritu. huhu...

    ReplyDelete
  6. Hmm saya biasa download guna bitcomet...hmmm nice info.

    ReplyDelete
  7. Aku dari dulu sampai skarang memang layan IDM je huhu..

    ReplyDelete
  8. asyraf..klo trial dh abis kte remove n install blik erh??

    ReplyDelete
  9. :):):)
    rugi tak dapat donlod torrent ja... lain semua ok

    ReplyDelete
  10. pernah guna IDM nie kt pc lama. mmg best.

    ReplyDelete
  11. kat ofc guna IDM ni.. best tak yah nak melangut tunggu lama2..

    ReplyDelete
  12. betol2!!

    IDM among da best la..!

    ReplyDelete
  13. idm paling ngetop nak download...hehe...best senang nak download banyak2...pahtu boleh resume senang letak pada folder tertentu...

    ReplyDelete
  14. mmg senang pki IDM.. Download x de masalh..

    ReplyDelete
  15. idm terbaek! tp plg bes download dr mediafire je. salu nk dwnload dr megaupload, hotfile mst xdpt.sob3.. n if nk bt bnd kt tenet yg dlm bntu pdf, mst die auto dwnload. pape pn, idm terbaek gak. hihi

    ReplyDelete
  16. idm memang bes giler! hari2 download cite korean pakai software ni. tehee.

    ReplyDelete
  17. Salam...

    Dulu aku mmg guna IDM tp sejak2 ada masalah nk download, aku dah lama tak guna.baru je semalam delate IDM dan digantikan dgn Download Accelerator Plus (DAP).yg ni pun ok jgk rasanya..

    ReplyDelete
  18. this the altest version of IDM

    Hope you Like it

    http://software-updating.blogspot.com/2010/12/free-download-internet-downlaod-manager.html

    ReplyDelete
  19. best memang best pernah sekali kacau tym nk chat dkt fb.. tibe2 kuar , asal nk chat jer kuar dia punyer download box tu.. takpaham kenapa.. ganggu juga la..

    ReplyDelete
  20. drpd yg buta mendownload nih macam ssh je idm nih...

    sebenarnya sbb x pandai gune..hahahhaa..so da uninstall...:D

    ReplyDelete

takkan tengok jer?komen la sekali... ok