Pages

Saturday, December 4, 2010

Bermain dengan KEYWORD Nuffnang

Selamat sejahtera semua,hari ni aku nak ajar korang macamana nak bermain dengan keyword nuffnang,ini bukan teknik SEO(sekadar suka-suka ok) ...



pertama,korang bukak browser korang... pergi ke google ,korang taip apa-apa yang berkenaan dengan blog korang ... (asal korang jumpa blog korang dekat google pun dah cukup...)
ni contoh aku cari blog aku di google ...


klik kanan mouse dekat blog korang dalam list google, pilih copy link location ...

kemudian,paste link tu ke ruang address web browser korang...



cari keyword yang korang search tadi dekat google ...macam ni..


ubah yang aku highlight atau kiranya keyword tadi tu korang tukar ikut suka hati korang ...contoh :
atau cari  [  =j&q=TAIP APA-APA&ei=  ]


selepas tu, korang tekan enter... link tu akan menuju ke blog korang... dan korang log in nuffnang korang... pergi ke bahagian keyword ... 



tengok...keyword apa yang korang tulis tadi akan keluar dekat keyword nuffnang...  dan SIAP! senang je kan?lagi sekali aku bagitahu ni saja-saja je tau hanya untuk seronok...  :)

p/s: kenakan kawan best ni.. hehe.. gurau je...

39 comments:

  1. Hahaha terbaik bro! bleh kene kan kawan ni wakakaka...

    ReplyDelete
  2. Hahaha..S!L4H manjang x paham..
    byk sgt minum cendol tuh..

    Syok ar,nak kenakan member..
    Cri pic gay kat blog dia kunun2.. :P

    ReplyDelete
  3. Faizal :hahaha

    i am S!L4H.. : lolz... x paham ke.. :D

    ReplyDelete
  4. Cik SHiNJU : jgn buat kat blog ni sudah :D

    ReplyDelete
  5. lame dok sini nk paham....akhirnye paham! terbaikk~~

    ReplyDelete
  6. Agak kurang menjadi pemahaman aku . Lepas baca 2 kali baru lah pemahaman menjadi .

    ReplyDelete
  7. hahhahah!! tak der kerja ni namanya!! haha!!

    ReplyDelete
  8. info yg bagus.. tapi jgn kenakan kawan ye.. tak bagus plak nanti
    ALL IN ONE

    ReplyDelete
  9. salam..
    macam tu pun boleh ke
    tak tahu pula..huhu

    ReplyDelete
  10. haha seronok gak ni. boleh try..hehe thx for sharing ;)

    ReplyDelete
  11. xpaham jgk..dh try byk kali, tp still x phm..hahaha..ish!

    ReplyDelete
  12. Salam...
    Tolongggg, jgn kenakan aku..

    ReplyDelete
  13. hehehehe ini untuk apa sebenarnya?

    ReplyDelete
  14. memula tak faham...
    akhirnya faham gak..

    ReplyDelete
  15. memang xde kerja...seronok gak kene kan orang camni...

    ReplyDelete
  16. salam sahabat
    wah barmain dengan keyword nutfang ini saye belum coba xixixixi maaf telat

    ReplyDelete
  17. heheh nanti leh la angah kenakan kau lak...

    4llow uu jom tukar2 link

    ReplyDelete
  18. hehehe..
    best best!! :)
    terbaek la bro! :)

    ReplyDelete
  19. tau dari maana ni??aahaha..btw nice info.

    ReplyDelete
  20. patut rasa pernah baca, link blog ni ada di bloglist saya dah lama dah..

    ReplyDelete

takkan tengok jer?komen la sekali... ok