Pages

Thursday, December 2, 2010

delete double / duplicate line dengan TextOpus

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,ha.. baru dapat online,tadi pc problem sikit... kena virus,tapi dah ok sekarang. :) Korang pernah tak kadang-kadang dekat dalam text file ada file duplicate.. bukan 1,bukan 2 tapi banyak... takkan nak buang file yang berdouble tu satu2 kan? penatlah ... jadi,untuk memudahkan korang... aku kasi satu link yang boleh repair/delete duplicate lines... contohnye...

sebelum ;
clockup555
test
lalalalala
clockup555.blogspot.com
clockup555.blogspot.com
lalalalala

selepas ;
clockup555
 clockup555.blogspot.com
test
lalalalala



tengok?dia buang line yang ade duplicate... korang hanya perlu masuk website TextOpus dan pilih lines tools -->delete duplicate files (dan paste duplicate line ke dalam ruang kosong input tu) ,dan tekan delete duplicate lines ... SIAP!!!

 Bukan sekadar tu je,banyak masalah yang boleh diselesaikan oleh TextOpus seperti dibawah... klik je... ok.

Convert

Letter case

Special

Lines Tools

Basic Encryption

Hashing

Advanced Encryption

8 comments:

  1. waaahh..thanx a lot...(^_^) informasi yg sgt2 berguna nie....thanx once again ehhh....

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. hallo teman,

    saya mau minta tolong nich... Boleh nggak..???
    Begini...saya kan sekarang sedang mengikuti sebuah kompetisi blog.
    Nah, saya butuh support dari teman agar bisa menang,
    untuk memberikan komentar pada artikel saya di :
    http://rifkifauzi.blogdetik.com/index.php/2010/11/dari-internet-sehat-jadi-hebat-dari-dunia-maya-jadi-nyata/

    TERIMA KASIH BANYAK

    salam teman blog,
    Rifki Fauzi
    (weowe.blogspot.com)

    ReplyDelete

takkan tengok jer?komen la sekali... ok