Pages

Sunday, January 30, 2011

Maher Zain Inshaallah Malay version ? Jom dengar

Assalamualaikum dan selamat sejahtera,tadi tengah jalan2 ... terjumpa plak pasal lagu Maher Zain berjudul Inshaallah dan kali ni dinyanyikan dalam versi melayu ...kalau dengar suaranya memang Maher Zain... nak dengar? jom layan... sedap gak versi melayu ni...





Lirik di bawah...

Andainya..
Kau rasa tak berupaya
Hidup sendirian tiada pembela
Segalanya suram,bagai malam yang gelap
tiada bantuan,tiada tujuan

Janganlah berputus asa..
Kerana Allah bersamamu..

[chorus]

InsyaAllah... InsyaAllah...
InsyaAllah... Ada Jalannya...

Andainya..
Kesalmu berulang lagi
Bagai tiada ruang untuk kembali
Tika keliru atas kesilapan lalu
Membelenggu hati dan fikiranmu

Janganlah berputus asa...
Kerana Allah bersamamu...

[chorus]

Kembalilah....
Kepada yang esa
Yakin padanya,panjatkanlah doa..
OOoo~ Ya Allah...
Pimpinlah daku dari tersasar
Tunjukkan daku ke jalan yang benar..
Jalan yang benar...Jalan yang benar..
Jalan yang benar...

[chorus]

Kalau nak tahu,Maher Zain akan nyanyi secara live lagu Inshaallah versi melayu kat konsert yg akan dilangsungkan nnti...

info di sini : http://www.facebook.com/event.php?eid...

atau ke MZMfc : www.facebook.com/MZMfc

atau ke Official Page Maher Zain : www.facebook.com/MaherZain

promote je.. x pergi pon... hehe

60 comments:

  1. betul2 Maher Zain yg nyanyi atau cover je :D coool gilaa lah suara dalam video ni ;D Haha

    ReplyDelete
  2. wah, pas n maher zain blh la sembang bahasa kite...sedap lagu nih

    ReplyDelete
  3. best lagu ni .
    tambah2 yang telah di melayukan .
    lagi lah layaaaaan :)

    ReplyDelete
  4. wah !! maher zain the best !
    mmg suara dy la ..:p

    ReplyDelete
  5. best!
    da siap download lagu nie~~
    aagagagag

    ReplyDelete
  6. mcm baru tengok kat blog lain jek... ape2 pon lagu nie memang best.. 5 bintang..

    Jom baca dan komen post terbaru Blur Fakta Menarik Part 3

    ReplyDelete
  7. dah dengar.masa mula2 dgr mcm x percaya pun ada hehehe

    ReplyDelete
  8. translation yg baik dari version asal.

    ReplyDelete
  9. hah! :D
    boleh la anak sepupu aku nyanyi sekali

    ReplyDelete
  10. baru je pagi td dengar :) not bad!

    ReplyDelete
  11. hehe..
    comel jugak translation dia nih..

    ReplyDelete
  12. eh..dy boleh berbahasa melayu eh :) bgusnye

    ReplyDelete
  13. hebat maher zain sebab mampu menuturkan ayat2 BM dgn baik. :)

    ezma nak cakap arab??hampeh! :))

    ReplyDelete
  14. aritu dengar kat radio igtkan yang penyanyi raihan dulu tu.. :D

    ReplyDelete
  15. atie da dgr da...
    best lagu die...

    ReplyDelete
  16. da dgr..mmg besh ^^
    1st time dgr kt radio cm plik gk
    but nice =)

    ReplyDelete
  17. fiq lg suka yg versi english.

    ReplyDelete
  18. maher zain ke yg nyanyi? npe dia nyanyi dlm bm? dlm bahasa lain de x?

    ReplyDelete
  19. ni die sendiri yg nyanyi time die dtg ke malaysia ritu.. kalau x silap akak, gang iluvislam yg rakamkan..

    ReplyDelete
  20. dah dengar lagu ni. memang bes bes yang amatt

    ReplyDelete
  21. ya Allah~ kalau betul nie mmg kagumlah~

    ReplyDelete
  22. dh dgr....like maher zain...like30X :)

    ReplyDelete
  23. cepat betoi dia belajar bahasa kita...

    ReplyDelete
  24. senang sikit nak paham...hehehe :)

    ReplyDelete
  25. mmg sng phm... hehe lme x sentuh blog ni :D

    ReplyDelete
  26. waaahh,memang best laa..tak lari suara...sape yg nyanyi malay arr???

    ReplyDelete
  27. lagu ni lebih menyentuh perasaan bila maher zain nyanyikan dalam bm... :)

    ReplyDelete
  28. Giler gempak!
    Maher zain nyer suare siot!
    lps nih maher zain bolehla nyanyi lagu2 mlayu..
    hehe :D

    ReplyDelete
  29. naik bulu roma bila dengar dia nyanyi dalam BM.. tapi sodap..hehe

    ReplyDelete
  30. besttt! sgt bgs la..try other language.. :)

    ReplyDelete
  31. lgu ny bgos sgat,, bes lak uh,, like2,, :)

    ReplyDelete
  32. jom nyanyi reramai......keh3...tp jgn nyanyi jerrr....isi lagu tu kene paham sekali...pesanan untuk diri aku huhu

    ReplyDelete

takkan tengok jer?komen la sekali... ok